vrijdag 6 maart 2009

21 een artikel over mij in HBVL

Het bedrijf Ichoosr lanceert voor de inwoners van Hasselt en directe omgeving een online-veiling voor gas en/of elektriciteit.

Eerder al was er een dergelijke pilootproject in Lierde en werden collectieve aankopen voor stookolie georganiseerd in Antwerpen. Ichoosr wil voor de inschrijvers vrijblijvend het beste bod voor groene energie zoeken.

Ichoosr is oorspronkelijk een Antwerps softwarebedrijf. “Wij hebben een internetinstrument ontwikkeld waardoor inschrijvers de veiling via het internet kunnen volgen”, zegt Bart Stevens van Ichoosr.

In Hasselt vond hij Vital Hermans bereid om het initiatief bij de Hasselaren bekend te maken. “Als wij de vrijblijvende inschrijvingen voor één jaar groene energie (gas en/of elektriciteit) hebben verzameld, leggen wij dit groepsaanbod voor aan de energieverkopers. Wij zoeken op die manier de beste offerte voor groene energie”, aldus Stevens en Hermans.

Zij mikken op ongeveer 500 vrijblijvende inschrijvingen. “Achteraf kunnen de inschrijvers nog altijd beslissen om al dan niet op de offerte in te gaan.” De inschrijvingsperiode loopt tot 23 februari, de online-veiling gebeurt de dag nadien. “De consument kan vaak al een paar honderd euro per jaar besparen”, maken de twee zich sterk. Zij vragen op hun beurt een soort fee voor hun aanbreng aan de winnende energieverkoper.
VREG
André Pictoel van de Vlaamse energiewaakhond VREG ziet niet meteen graten in het initiatief. “Maar ik zou de consument toch aanraden om de uiteindelijke offerte te vergelijken met andere producten op de markt”.

Dominiek CLAES
http://hasselt.ichoosr.com


http://www.hbvl.be/limburg/hasselt/groepsaankoop-energie-voor-hasselt.aspx

Geen opmerkingen: