zaterdag 26 januari 2013

303 Gelko Hasselt wint overtuigend tegen Mfc D Verviers

Gelko Hasselt kreeg deze speelweek Mfc D Verviers over de vloer in de Alverberg. De wedstrijd in Verviers werd op een dipje gewonnen, toen nog met Attaibi in de rangen. De wedstrijd van deze avond ging niet zo simpel. Opnieuw kende Hasselt zoals vorige week in Brussel een zeer zwakke eerste helft, maar onze jongens zette alles recht in de tweede helft. De bezoekers startte met twee kleine kansen voor het Hasseltse doel. Hasselt reageerde met Ngarigota die twee keer de bezoekende doelman onder vuur nam. Het eerste schot ging via een verdediger in hoekschop, het tweede ging net langs het doelhout. Na zo’n vijf minuten bracht El Fezzaoui met een gekruist schot vanop de linkerflank de bezoekers op voorsprong 0-1. De thuisploeg reageerde meteen met Yilmaz die twee keer besloot op de doelman en ook Ngarigota kreeg nog een goede kans op een doelpunt, maar de bezoekende doelman Obur stond iedere keer op de juiste plaats. De gelijkmaker hing in de lucht toen Amazou uithaalde met een lage schuiver, ditmaal stond de paal in de weg. Amazou stuurde even later met een schitterende diepe pas Shkodra weg maar deze besloot te zwak om Obur te bedreigen. Op het kwartier een vrijetrap voor Gelko Hasselt. Amazou zag kapitein Akouz vrij staan langs het doel. Akouz trapte met een gekruist schot de 1-1 gelijkmaker tegen de netten. Gelko Hasselt kreeg nog verschillende goede kansen maar verzuimde het steeds in de afwerking. Saglam stuurde Amazou weg, Amazou had alle tijd, maar was te gehaast om zijn schot te plaatsen. El Hajjioui die als jarige op het veld stond trapte een afstandschot naast. De beste kans viel nog toen Ngarigota opnieuw uithaalde. Doelman Obur kon stoppen, maar de bal bleef liggen voor het doel. Het leek dat Saglam de bal simpel kon binnentikken in het open doel, maar Obur kon met een extreme reflex dit nog verhinderen. Balverlies in de voorste rangen levert opnieuw een tegendoelpunt op voor Hasselt. Yilmaz en Laarissi wandelen terug naar de achterzijde terwijl de bezoekers alle tijd kregen om zich opnieuw op voorsprong te zetten. Agyei scoort de 1-2. De laatste kans voor rust komt nadat Laarissi zich doorzet op de rechterflank, Yilmaz trapt onbesuisd over het doel. Het te weinig aan balcirculatie, beweging van de vrije man en te laks verdedigen doet Gelko Hasselt opnieuw weer gaan rusten met een achterstand. In de tweede helft werd het niet meteen beter integendeel. Een counter van de bezoekers en Nagui prikt de 1-3 op het bord. Dit was blijkbaar toch het signaal voor onze jongens op zich te herpakken want wat in de volgende minuten gebeurde was uitstekend. Op enkele minuten zette Gelko de 1-3 achterstand om naar een 4-3 voorsprong. Eerst was het Saglam die na een mooie beweging, Amazou assisteerde, deze vond Akouz aan de 2de paal om de 2-3 binnen te leggen. Meteen volgde de gelijkmaker toen Amazou met een hakje, Akouz alleen voor doel zette. De kapitein zorgde met zijn derde van de avond voor de 3-3. Saglam bracht meteen erna het team op 4-3 voorsprong na een sublieme dribbel en een hard onhoudbaar schot. De bezoekers waren van slag maar gaven zich zeker nog niet gewonnen en kregen ook hun kansen, vooral Nagui was het gevaarlijkst op enkele counters. In de 53ste minuut ging zijn afstandschot nog op de paal. Op vier minuten voor tijd bracht Ngarigota het verlossende doelpunt op voorzet van Amazou 5-3. En Shkodra zorgde als afsluiter met een mooie rusch op links, dat Ngarigota met zijn tweede van de wedstrijd de 6-3 eindscore kon binnentrappen. Door deze overwinning en het verlies van onze rechtstreekse concurrent Ckb Puurs, springt Gelko Hasselt opnieuw naar de tweede plaats in de rangschikking. Andy Surkijn