zondag 13 januari 2013

302 Zvc Gelko Hasselt - GS Hoboken een sfeerverslag

De eerste wedstrijd in de terugronde was duidelijk geen topper voor Gelko Hasselt. Ondanks de tweede plaats in de rangschikking, was duidelijk dat het team in een moeilijke periode zit. De wedstrijden tegen de lager geklasseerde ploegen werden enigszins wel gewonnen, maar altijd nipt en met matig voetbal. Om de tegenstander van deze avond GS Hoboken te kloppen moest er uit een ander vaatje getapt worden. In Hoboken won Gelko de wedstrijd maar nipt met een beslissende goal in de laatste minuut. De start van de wedstrijd kon niet beter beginnen want al na één minuut stond de 1-0 op het bord. Saglam verstuurde een strakke pas richting Yilmaz die met een gekruist schot doelman Verhanneman verschalkte. Vijf minuten later kwamen de Hobokenaars met hun eerste gevaarlijke kans. Oulichki vond de vrijstaande Dillien, die met een tipschot doelman Steegmans probeerde te kloppen. Steegmans kon met zijn lichaam de bal in hoekschop werken. Net voor het kwartier kon Saglam net zoals bij het eerste doelpunt, Yilmaz diepsturen, nu stond de hobokense doelman wel goed opgesteld om het gekruiste schot te blokken. Net erna kreeg Hasselt een vrijetrap na een fout op Yilmaz net buiten het strafschopgebied. Ndjeka bediende Saglam die opnieuw Ndjeka in stelling bracht, zijn schot strandde op de doelman. Yilmza trapte de rebound over. De volgende aanval was opnieuw voor de bezoekers Dillien kon doorstoten aan de linkerkant, maar schoot voorlangs. Twee minuten later moest Steegmans het schot van Potvin, dat meteen van de zijlijn op de slof werd genomen, op spectaculaire manier uit de winkelhaak halen. In de 22ste minuut viel de gelijkmaker. Hammouti werd niet genoeg onder druk gezet en mocht vrij schieten. Zijn schot ging hard tegen de netten 1-1. Vier minuten voor rust kwamen de bezoekers op voorsprong. Channouf kon met de buitenkant van de voet aan de eerste paal binnentrappen 1-2. Lang konden de Hobokenaars niet genieten van de voorsprong want amper een minuut later kon Yilmaz het geloste schot van Shkodra in de rebound binnentikken 2-2. Gelko Hasselt had met de rust nog kunnen voorstaan, maar het geluk zat niet mee. Ndjeka’s schot dreigde naast het doel te gaan, via Akouz viel die voor de voeten van Shkodra die in één keer uithaalde. De deklat zorgde ervoor dat de ruststand op 2-2 bleef. Na de rust was het wachten tot in minuut 38, toen Yilmaz zich voorbij de Hobokense verdediging dribbelde en inspeelde op de vrijstaande Shkodra. Shkodra miste zijn schot volledig. Een minuut later was het toch raak. Ndjeka kon de bal nog meenemen door de bezoekende defensie, verloor het evenwicht maar kon in laatste instantie de bal toch nog tegen de netten krijgen 3-2. Ditmaal kon de Hasselste aanhang op hun beurt niet lang van de voorsprong genieten, want even later kon Lemaire die slecht gedekt werd door Ndjeka de voorzet van Hammouti binnentrappen aan de tweede paal 3-3. Op zo’n tien minuten voor tijd kregen de bezoekers terecht een penalty na handsbal van Yilmaz. Lemaire schoot hard en rechtdoor de 3-4 binnen. Gelko Hasselt voerde de druk naar voren op, maar zoals in het verleden al veel vaker voorviel, ligt het balverlies in de achterste regio aan de basis van de tegendoelpunten. Ook deze keer was dit jammer genoeg nog maar eens het geval, wat dodelijk bleef tegen de Hobokenaars. Balverlies van El Hajjioui lag aan de basis van de snelle counter van Dillien, die simpel de meegelopen Potvin de assist gaf voor de 3-5. Twee minuten later was het opnieuw balverlies, ditmaal van Ndjeka dat aan de basis lag van een razendsnelle counter. Potvin scoorde de 3-6. Over en uit voor de thuisploeg. Opnieuw een slordige aanval zorgde nogmaals voor de zoveelste uitbraak van de bezoekers. Dillien trapte de 3-7 op het scorebord. Een minuut later kon Ndjeka de afstraffing nog minderen tot 4-7. Gelko Hasselt leed zo hun eerste thuisnederlaag van het seizoen door een zeer zwakke tweede helft tegen een snel counterend Hoboken dat verdiend met de overwinning ging lopen. Het vele balverlies van sommige spelers deed de thuisploeg hun tweede plaats verliezen. Ligt het aan egoïsme, de vele spelerswissels of gebrek aan training. Reden tot nadenken dus voor Hasselt. Andy Surkijn