zondag 6 januari 2013

298 Zvc Gelko Hasselt - Cormed Zg Leuven een sfeer verslag

geplaats op vraag van Zcv gelko De tweede en laatste inhaalwedstrijd van Gelko Hasselt werd afgelopen vrijdag gespeeld tegen Cormed Zg Leuven. Gelko Hasselt moest deze wedstrijd nog winnend afsluiten om opnieuw de tweede plaats in de rangschikking in te nemen. Op papier mocht dit geen probleem geven tegen het lager gerangschikte Leuven. Maar Leuven is gegroeid sinds de trainerswissel van enkele weken geleden en verraste nog bijna met een zeer sterke wedstrijd. De bezoekers uit Leuven waarschuwde meteen, met Monival L die alleen voor Steegmans vrij kwam en op de paal schoot. Na 5 minuten rolde de bal voorbij de Hasseltse verdediging, doelman Steegmans probeerde nog te onderscheppen maar kwam net te laat. Monival L was vlugger op de bal en kon voorzetten op De Winne die de 0-1 in het lege doel kon binnen leggen. Zoals op voorhand verwacht trokken de bezoekers zich massaal terug voor eigen doel. Gelko Hasselt had het moeilijk om een opening te vinden en de eerste grote kans kwam er pas na twaalf minuten toen Laarissi zich op rechts kon doorzetten en de voorzet geven op de inlopende Ndjeka. De bezoekende doelman Maes kon zich nog voor Ndjeka werpen om te onderscheppen. Na een kwartier kreeg Leuven een vrijetrap toen Steegmans buiten zijn doelgebied gleed en de bal nog met de hand raakte. Leuven riep om een kaart, maar deze kwam er niet. De vrijetrap werd door Fernadez pal op Steegmans geschoten. In de 20ste minuut kon Amazou de aanval van Leuven onderscheppen en alleen op doel afgaan. Monival L die de intensie had om de bal te raken, raakte eerst Amazou waardoor die niet tot een schot kon komen. Amazou nam de vrijetrap voor zijn rekening en trapte de 1-1 gelijkmaker tegen de netten. Nog voor de rust kon de thuisploeg de voorsprong in handen nemen. El Hajjioui vond met een steekpas Harram die de bal aan de eerste paal binnentrapte. Gelko Hasselt kon gaan rusten met de 2-1 voorsprong. In de tweede helft kwamen de bezoekers meteen terug op gelijke hoogte via een own-goal van Laarissi. Deze probeerde de voorzet nog te onderscheppen voor de aanstormende Van Tongelen, maar werkte ongelukkig in eigen doel 2-2. Enkele minuten later kon de Leuvense doelman Maes nog met de vingertippen ingrijpen op het schot van Laarissi dat richting tweede paal draaide. Maes moest zich even later wel gewonnen geven toen El Marnissi de aflegger van Harram goed meepakte en met een laag tipschot de 3-2 op het scorebord zette. Gelko Hasselt dreef de druk naar voren verder op, maar stootte op een sterk verdedigend Leuvens blok, en de keren dat Gelko toch een gaatje vond stond een sterk keepende Maes in de weg. Zo ook op het schot van Amazou dat met een pracht reflex uit de winkelhaak werd gehaald. Amazou kreeg even later door een verkeerde terugspeelpas van de bezoekers de bal in de voeten gespeeld en kon opnieuw alleen doorgaan op de doelman, hij twijfelde te lang en verkeek zo de kans op de 4-2. Met nog iets meer dan tien minuten te spelen konden de bezoekers opnieuw gelijkmaken met een afgeweken schot van Monival N. Steegmans ging al naar de hoek, maar kon zich niet meer rechttrekken om het van richting verandert schot nog te stoppen 3-3. Gelko zette alles op alles om de winst nog thuis te houden, maar strandde opnieuw tegen het Leuvens blok. Ook de Leuvense counters bleven gevaarlijk en Steegmans moest ook nog enkele keren de meubels redden. De spanning was niet te harden en de thuissupporters zagen het puntenverlies al aankomen. Toch trok Gelko Hasselt de overwinning nog naar zich toe toen Harram in de voorlaatste minuut de 4-3 eindscore kon binnenschieten. De vreugde was groot bij de thuisploeg dat zich duidelijk niet had verwacht aan de sterke wedstrijd van de bezoekers. Gelko Hasselt doet na een spannende thriller toch wat het moest doen en dat was winnen en zich zo opnieuw op de tweede plaats te bevestigen. Volgende week wacht opnieuw een zware wedstrijd voor de topper tegen GS Hoboken. Andy Surkijn.