maandag 30 januari 2012

188 Villa Krakelbont maakt het bont een succes en voor herhaling vatbaar .



Uit de activiteit voor de buren afgelopen zaterdag toonde nogmaals aan dat vele mensen onze initiatieven weten te appreciëren. Vélen zouden het jammer vinden moest dit door de eigenaar onmogelijk gemaakt worden.
Dit bleek tijdens en na "Villa Krakelbont maakt het bont" uit de reacties van de aanwezigen: een 50-tal buren en sympathisanten waaronder een aantal gezinnen met kinderen. De ludieke modeshow met kleren uit de doorgeefwinkel werd duidelijk gewaardeerd en op een grote glimlach en luid applaus onthaald. Nadat er de laatste dagen veel spullen zijn binnengebracht werd er dan ook weer duchtig gesnuffeld, gepast en gekozen uit onze rekken.



Voor onze intrek hadden we positief contact met een van de eigenaars. We zijn blijven proberen in dialoog te gaan met hem, helaas zonder resultaat. Later bleek dat ze nog geen concrete plannen hadden voor het gebouw in de komende maanden, zoniet jaren!
Nu de panden voor constructieve en sociale activiteiten gebruikt worden, maakt men haast om afbraakwerkzaamheden te beginnen. Op moment dat het eenzijdig verzoekschrift werd ingediend was de afbraakvergunning zelfs nog niet afgeleverd volgens de Stad Hasselt



We zouden graag van de eigenaar weten welke werken hij zou willen uitvoeren ter voorbereiding van de afbraak. Het onbewoonbaar maken van het gebouw - door bijvoorbeeld de vensters uit het gebouw te halen - lijkt ons op dit moment niet nuttig voor het project van Janssen Real Estate en eerder bedoeld om verdere activiteiten in het gebouw onmogelijk te maken.
We hebben voorgesteld aan de eigenaar een verzekering te nemen voor de periode dat we de gebouwen zouden betrekken. Door de onwil van de eigenaar om te onderhandelen hebben we hier voorlopig nog geen werk van gemaakt. Op gebied van brandveiligheid hebben we zelf een aantal maatregelen genomen, zoals het vegen van de schoorstenen en het plaatsen van brandblussers in de ruimtes waar gasvuren of kachels branden



We kijken er naar uit om onze goede bedoelingen en ideeën verder uit te dragen en hopen dit te doen op deze unieke lokatie. We staan nog altijd open voor een gesprek met de eigenaar met het oog op het vinden van akkoord. Een akkoord waarbij iedereen bij wint. Want we weten dat er niemand , ook niet Janssen Real Estate , gebaat is bij een snelle afbraak van de gebouwen en een dure gerechtelijke procedure en alles wat daarbij komt.

Geen opmerkingen: