zaterdag 23 februari 2013

313 Topper Zvc Gelko Hasselt - Amigo Schepdaal een onvervalste triller.

De topper van deze speelweek was ongetwijfeld Gelko Hasselt, nummer drie tegen Amigo Schepdaal, nummer twee in de rangschikking. De thuisploeg kon een gouden zaak doen in strijd voor de play-offs. Bij winst wipt het over Schepdaal naar positie twee, zoniet kon achtervolger Hoboken terug op gelijke hoogte komen. Gelko Hasselt speelde echter niet op het vertrouwde terrein in de Alverberg en moest voor deze wedstrijd uitwijken naar de sporthal van Kiewit. De eerste gevaarlijke aanval kwam op naam van de thuisploeg toen GokhanYilmaz de assist van El Hajjioui voorlangs schoot. Het gevaarlijkste schot kwam na tien minuten van de bezoekers toen kapitein Aabassi uithaalde, zijn schot strandde op de paal. Een minuut later was het wel raak voor de bezoekers. Uit corner kon Abdes El Hafid aan de tweede paal binnenglijden en bracht Schepdaal op een 0-1 voorsprong. Na een kwartier kreeg ook de thuisploeg een geweldige kans toen Hamza Laarissi kon counteren en samen met Yilmaz op doelman Sergeant kon afstormen. De voorzet van Laarissi kwam echter te strak voor het doel zodat Sergeant kon ingrijpen. Even later verhinderde de deklat de gelijkmaker voor Hasselt op een loeiend schot van Amazou. Yilmaz vond twee minuten later opnieuw de weg naar doel, maar een goed keepende Sergeant stond goed pal op het schot richting eerste paal. De Hasseltste doelman Steegmans moest in de 23ste minuut zijn kunnen tonen op een gekruist schot van El Hammouchi. Steegmans duwde met een schitterende zweefduik in corner. Met nog amper vijf minuten te spelen in de eerste helft liepen de bezoekers verder uit. Fouad El Hajjioui probeerde het nog te verhinderen, aan de tweede paal, maar El Hammouchi slide de bal en Fouad over de doellijn. De scheidsrechter zag hier geen fout in en keurde het doelpunt goed. 0-2 voor de bezoekers. De laatste minuten voor rust kon Gelko Hasselt zich nog terug in de wedstrijd vechten. Laarissi profiteerde bij de aftrap en mocht vrij oprukken door het midden, zijn schot ging hoog in het dak van het doel 1-2. Schepdaal stond inmiddels al met vijf blauwe kaarten en in de voorlaatste minuut werd Amazou foutief gestopt. Amazou nam de 9-meter zelf voor zijn rekening en trapte de 2-2 gelijkmaker tegen de netten. In de tweede helft was het gelko Hasselt dat het best uit de kleedkamers kwam. Aziz Saglam onderschepte de aanval, speelde in op Laarissi, die op zijn beurt de al reeds doorgelopen Amazou alleen voor doelman Sergeant zette. Amazou probeerde met een lob deze te verschalken. Sergeant kon nog de vingertippen er tegen krijgen, maar duwde de bal zo in de voeten van de terugkomende verdedigers die in eigen doel werkte. 3-2 voor de thuisploeg. Lang kon Gelko Hasselt niet genieten van de voorsprong want drie minuten later liet El Hajjioui zich te makkelijk uitkappen door Abdes El Hafid, die met een hard schot de 3-3 gelijkmaker voorbij Steegmans schoot. Na iets meer dan veertig minuten kon Aziz Saglam de 3-4 verhinderen toen de bal over Steegmans heen ging. Aziz haalde met een omhaal de bal net voor de doellijn weg. Beide teams bleven volop voor de aanval gaan, wat resulteerde in kansen voor beide teams, maar aan beide kanten stonden de doelmannen als een blok voor hun doel. De bezoekers konden zich al even niet meer vinden in sommige beslissingen van de scheidsrechter, wat resulteerde dat het spel veel stil lag door kleine fouten die onmiddellijk, terecht of niet werden gefloten. Op iets meer dan tien minuten voor tijd keken de bezoekers opnieuw tegen hun vijfde blauwe kaart op. Even later kon Laarissi zich doorzetten en werd duidelijk foutief afgestopt op de rand van het doelgebied. Penalty of niet, de scheidsrechter beslist van niet een kent een 9-meter trap toe. Specialist Amazou nam deze opnieuw voor zijn rekening, maar trapte deze keer naast het doel en mist zo de kans op de voorsprong voor Hasselt. De 4-3 valt dan toch op zeven minuten voor tijd. Shkodra verloor de bal, maar vocht goed terug en heroverde de bal opnieuw tot grote ergernis van de bezoekers die nu wel in elk duel iets foutief zagen. Shkodra gaf de assist op El Hajjioui die de vrijstaande Laarissi zag staan aan de andere kant. Laarissi nam de assist in dank aan en schoof de 4-3 onder doelman Sergeant binnen. Met nog drie minuten op de klok werd Abdes El Hafid verwezen naar de douches voor waarschijnlijk protest of verwijten naar de scheidsrechter. Schepdaal wisselde doelman Sergeant nog met De Menezes als vliegende keeper, maar kon het tij niet meer keren Gelko Hasselt doet met deze overwinning een gouden zaak en springt zo over Schepdaal naar de tweede plaats in de rangschikking. Deze wedstrijd was zeker een spannende thriller op het scherpst van de snee, maar zal ongetwijfeld nog een vervolg gaan krijgen door de belaging aan de scheidsrechter van sommige bezoekers na de wedstrijd. Supporters opgelet de volgende thuis wedstrijd staat in het teken van de beker van Limburg en dit al op 25/2 tegen United Wellen om 22u in de sporthal van Runkst Djef Swennenstraat 17 Hasselt Andy Surkijn