zaterdag 9 februari 2013

310 Zvc Gelko Hasselt wint tegen CKB Puurs

De topper van deze vrijdag was ongetwijfeld Gelko Hasselt tegen CKB Puurs. Kon Gelko Hasselt zich herpakken voor deze belangrijke wedstrijd in de strijd voor de play offs, na de zwakke periode die ze afgelopen weken doormaakte. Bij Gelko ontbraken ook enkele figuren. Kapitein Akouz kon zich niet vrijmaken en topschutter Amazou lag geveld met griep. Bij de start van de wedstrijd zochten beide teams elkaar nog af. Gelko Hasselt nam het meest aanvallende initiatief, maar de eerste goede kans viel aan de overzijde. In de negende minuut miste Ndjeka de onderschepping, waardoor Ben Ayad schuin voor doel kwam. Zijn schot ging voorlangs. Meteen volgde de reactie van de thuisploeg toen Harram met een gevaarlijk schot uithaalde, doelman Beaudoux kon nog in hoekschop duwen. Na tien minuten viel de eerste treffer. Het schot van El Hajjioui ging via de Puurse verdediger tegen de paal, Ndjeka kon de 1-0 voorsprong voor Hasselt simpel binnentikken in de rebound. Amper een minuut later zorgde Ndjeka met een verkeerde assist in de achterzone voor de grootste kans op de gelijkmaker. Ndjeka wou El Hajjioui bereiken aan de andere zijde van het veld, maar speelde de bal recht in de voeten van De Brandt die op twee meter van doelman Steegmans stond. De Brandt had de gelijkmaker aan de voet, maar vond een goed keepende Steegmans in de weg die in corner duwde. Na bijna een kwartier opnieuw een goede kans voor Gelko Hasselt. Ndjeka draaide op de assist van El Hajjioui zich mooi weg van zijn verdediger. De voorzet werd door Arras nog net voor de aanstormende Harram in hoekschop getrapt. Aan de overzijde veranderde het voorzetschot van Ben Ayad van richting door een Hasselts been en ging zo net naast het doelhout.
Even later een prima counter van de thuisploeg. El Hajjioui onderschepte de hoekschop en stuurde Laarissi meteen diep. Deze kapte zijn verdediger mooi uit, maar de paal weerhield hem om de score op 2-0 te brengen. De kansen volgde elkander vlug op aan beide zijden. Eerst twee keer de bezoekers met een afstandschot van Belmhani dat van kracht werd geminderd door Ndjeka zodat doelman Steegmans simpel kon oprapen, en even later werd de voorzet van De Brandt door Kissami M naast getrapt. Even later kon Steegmans de gelijkmaker opnieuw verhinderen door een ultieme reflex met de voet toen een schot afweek op Harram en Steegmans op het verkeerde been stond. De laatste kansen van de eerste helft waren nog voor Hasselt. Eerst het schot van Harram dat naast ging, en Ndjeka kwam even later net te laat aan de 2de paal op de voorzet van Harram. De laatste kans voor de rust kon de Puurse doelman nog in corner duwen op een tipschot van Harram. In de tweede helft was het Gelko Hasselt dat na drie minuten de score verdubbelde, Harram ging op het middenveld met een schitterende dribbel voorbij zijn verdediger, mocht oprukken tot voor het doelgebied en haalde uit met een laag schot dat in de hoek binnenging 2-0. Amper twee minuten later had het al 3-0 kunnen staan toen Laarissi op links kon doorgaan zijn voorzet werd door El Hajjioui aan de 2de paal op de deklat getrapt. Op de volgende kansen bewezen de beide doelmannen hun kunnen, eerst werd het schot van Harram door doelman Beaudoux gestopt en even later kon Beaudoux in corner duwen op het schot van Laarissi.
Ook Steegmans toonde zijn kunnen aan de overzijde toen hij het schot van Vermeir uit de winkelhaak bokste. Gelko Hasselt trok zich terug voor doel en reageerde op de counter. Shkodra kon even later op rechts vertrekken, kapte zijn verdediger uit, maar het schot met links was goed geplaatst maar te zwak zodat Beaudoux opnieuw in corner kon duwen. Drie minuten later moest doelman Beaudoux opnieuw in corner duwen toen Ndjeka de lob van Harram rechtstreeks op de slof nam. Met nog acht minuten op de klok wilde de bezoekers uit Puurs nog alles op alles zetten en wisselde hun doelman met Belmhani om zo met vliegende doelman het verschil nog te maken. Gelko Hasselt hielt echter het blok goed gesloten. De onderschepping van Harram ging met een schot van op de eigen helft naar het lege doel nog naast. Twee minuten voor tijd besliste Laarissi de wedstrijd toen Ngarigota de bal onderschepte en Laarissi wegstuurde. Deze twijfelde niet en schoot de beslissende 3-0 eindscore op het bord. Een prima wedstrijd van het team dat zich net op tijd herpakt heeft en een sterke match speelde op het moment dat het nodig was. Nog een opmerkelijk feit was dat na de wedstrijd toen de punten werden gegeven voor speler van het jaar, de bezoekers uit Puurs kapitein Akouz nog de volle tien punten gaven, en dit terwijl Akouz niet eens aanwezig was. Zo blijkt weer dat deze verkiezing een nutteloos gebeuren is omdat deze toch niet correct verloopt. Ook in Brussel werden de punten toegekend aan onze coach die als veldspeler stond opgesteld, maar geen minuut speelde.
tekst Andy Surkijn foto's andré Philippaerts LET DE VOLGENDE THUISWEDSTRIJD IS OP 22/2 IN DE SPORTHAL VAN KIEWIT EN DIT OM 21.30 TEGEN AMIGO SCHEPDAAL