donderdag 31 maart 2011

121 Mozaiëkschool wint geld prijs voor project: “De kleine Onderzoeker”

De ouderraad van de kleuter- en basisschool Mozaïek is een vereniging van ouders die, samen met de directie en leerkrachten, een partner zijn bij het schoolgebeuren. Ze verdedigt de belangen van de kinderen en organiseert samen met de school activiteiten om deze doelstellingen te verwezenlijken.

“Onze school heeft een bonte mengeling van kleuters in huis met allerlei achtergronden en interesses”, vertelt juf Lut Schaeken. “We willen die kleutertjes boeien en hen aanspreken in de dingen die hen interesseren. Met onze ploeg zijn we er van overtuigd dat kleuters de drang hebben om zelf, al spelend de wereld rondom hen te ontdekken, zowel dichtbij als iets verder van huis. Zo hebben we zelf gezien dat de wondere wereld van de techniek hen enorm boeit. Hoe rijdt een auto echt? Hoe kan je een huis bouwen zonder dat de blokkentoren omvalt? Of kunnen we zelf eren recept vinden voor lekkere koekjes? Dat zijn dingen die de kleine onderzoekers bezig houden en de kans om alles te ontdekken willen we zeker stimuleren. Op die manier kunnen ze de wondere wereld van wetenschap, milieu en techniek spelenderwijs en stap voor stap ontdekken en bloot leggen.


De ‘kleine Onderzoekers’ van de Mozaïekschool gaan op stap om de wereld buiten de kleuterklas te ontdekken. De focus van hun ontdekkingstocht ligt enerzijds op de leefwereld van het kind in relatie tot wetenschap en techniek en anderzijds op de leefwereld in relatie tot gezondheid. De ‘kleine Onderzoekers’ maken via de wondere wereld van wetenschap kennis met milieu en techniek, maar ook met de eigenschappen van water om zo stapsgewijs en spelenderwijs een goede hygiëne in te bouwen in hun dagelijkse routine.”

Project: De kleine onderzoeker – 5.900 euro
Met ‘ontdekdozen’ en andere nieuwe methodes rond water, elektriciteit, schroeven, buizen, evenwicht, magneten, kleuren mengen enzomeer stimuleren we de kleuters om op onderzoek te gaan. We willen die ontdekkingen ook delen met echte profs en gaan dan ook op bezoek in de UHasselt. Daarnaast willen we aan taalstimulatie doen door de mindertalige kleuters, via de techniek, die hen vaak erg boeit, uit te dagen om actief de taal te gebruiken. En tot slot hebben we oog voor hygiëne en gezondheid. Het sanitair blok in de school wordt uitgerust met nieuwe kraantjes zodat de kleuters, zelfstandig hun handen kunnen wassen, met respect voor het milieu. Bron :Ouderraad Mozaïekschool

Geen opmerkingen: