vrijdag 11 maart 2011

120 Kinderen welkom in Toyota Parts Centre Europe


Veiligheid Eerst, Overal !” Onder dit moto werden de werknemers van het onderdelen Magazijn van Toyota (TPCE) aangespoord om hun kinderen een tekening te laten maken rond Veiligheid.

De tekening kon één van de volgende thema’s behandelen:
- Veiligheid thuis
- Veiligheid op school
- Veiligheid op het werk
- Veiligheid in het verkeer

Woensdag 2 maart werd de rode loper uitgerold en werden alle deelnemertjes ontvangen als echte VIPS. Na een receptie op kindermaat met hotdogs en hamburgers vertrokken we naar de vergaderzaal. Tijdens een presentatie werd toegelicht dat de bedoeling voor het organiseren van deze wedstrijd is om “via kinderogen naar veiligheid te kunnen kijken”. Hiermee wil het Management de “veiligheid eerst”-gedachte promoten bij de werknemers met de focus op alledaagse gevaren en risico’s. De gedachten van de kinderen over veiligheid daagt ons gedrag uit.

Deze boodschap werd gepresenteerd door Jonathan Ballard, de Director van TPCE. Leuk detail is dat Mr. Ballard deze boodschap in het Nederlands overbracht naar de kinderen en hun begeleiders. Geen sinecure als je weet dat hij afkomstig is uit Engeland en dat de officiële voertaal bij Toyota ook het Engels is.

Na de prijsuitreiking en een veiligheidsbriefing brak dan het moment aan, waarop de meeste kinderen zaten te wachten: een rondleiding in het 100.000m² grote magazijn. Zo konden de kinderen zelf de werkplek van mama en/of papa ontdekken. Tijdens deze rondleiding werd uiteraard ook aandacht geschonken aan de veiligheidsbevorderende maatregelen.

Na een slotreceptie met pannenkoeken en taart, keerde iedereen moe maar voldaan én veilig weer naar huis !






link

Geen opmerkingen: