zondag 12 mei 2013

329 ZVC Gelko verslaat Puurs en speelt voor de titel in Beker van Belgie zaalvoetbal

Gelko Hasselt wist wat zich te doen stond deze avond, wil het zijn titel verdedigen in de finale van de Belgische beker. Door de 3-2 nederlaag van de heenwedstrijd in Puurs, moest het in eigen huis met 2 doelpunten verschil winnen om door te stoten naar de finale. De wedstrijd begon onder leiding van de heren Nihoul en Gielen. Niet meteen de start die je zou verwachten voor een wedstrijd met zo’n inzet. Gelko Hasselt startte wel aanvallend, maar kon de bezoekende Puurse verdediging niet omzeilen en kwam niet meteen tot grote kansen. Ook de tegenstander CKB Puurs kon in de eerste minuten geen noemenswaardige kans bijeen voetballen. Na zo’n 9 minuten spelen begon de wedstrijd pas echt open te breken. De eerste waarschuwing kwam van de voet van Attaibi die de hoekschop van Makhoukhi net naast het doelhout trapte. Twee minuten later stond bijna de openingsscore op het bord. Amazou kwam schuin voor doel, kon schieten maar legde met een hakje naar achter op de ingelopen Makhoukhi die recht op de bezoekende doelman Beaudoux besloot. Amazou schoot de rebound tegen de kruising. Ook aan de overzijde kregen de bezoekers hun kansen. Na een kwartier kon Steegmans een laag verraderlijk schot van Arras al vallend met de voeten klemmen. Twee minuten later keken de bezoekers al tegen hun vijfde blauwe kaart aan. Amazou trapte de vrijetrap hard voorlangs. In de 18 de minuut opende Attaibi de score voor Gelko Hasselt. Attaibi werd eerst door Belmhani voorbij gegaan op de linkerflank. Attaibi keerde goed terug kon de voorzet van Belmhani onderscheppen en samen met Ngarigota counteren. Attaibi werkte de counter af en schoot de 1-0 tegen de netten. Met nog vijf minuten werd bijna de score verdubbeld toen Amazou na een mooie schijnbeweging de bal hard op de eerste paal trapte. De 2-0 viel toch nog voor rust toen Attaibi na een schitterende actie de één-twee inzette met Buyuktopac. Attaibi werkte af aan de tweede paal. Gelko Hasselt gaat met deze score door naar de finale maar er volgde nog een tweede helft. In de tweede helft waren de rollen omgedraaid en waren het de bezoekers uit Puurs die moesten scoren om de kwalificatie voor de finale af te dwingen. De eerste kans voor de bezoekers viel door een gekraakt schot van Kissami M. dat door de verdediging rolde en Steegmans nog bijna in de problemen bracht. Aan de overzijde reageerde El Hajjioui met een schot over het doel. Puurs vond bijna de aansluitingstreffer toen Ben Ayad kon counteren en hard op de paal trapte. Meteen erna was het De Brandt die Steegmans onder vuur nam met een tipschot. Steegmans ging goed plat. Na zo’n zes minuten spelen in de tweede helft ging Attaibi weer op zoek naar zijn derde van de avond. Attaibi kon opnieuw de één-twee inzetten met Saglam, Attaibi schoot de 3-0 onder doelman Beaudoux door. Puurs moest nu alles op alles zetten om nog minstens twee keer te scoren, maar moest oppassen voor de vlijmscherpe counters van Attaibi en co. Belmhani schiet even later een vrijetrap hard op doel waarop Steegmans met de vuisten moest keren. De bezoekers hebben even later geen geluk wanneer Arras de voorzet van Belmhani van dichtbij over het doel trapt. Met nog iets meer dan tien minuten te spelen zet de coach van Ckb alles op alles en wisselt doelman Beaudoux door Vermeir als vliegende doelman. Puurs duwt Hasselt meer voor eigen doel, maar liep even later tegen een counter op. Attaibi tikte de bal net te ver voor zich uit zodat Vermeir kon onderscheppen. 9 minuten voor tijd beslist Gelko Hasselt de wedstrijd. Attaibi kan onderscheppen en counteren, legt af naar Amazou die de 4-0 en de zekere kwalificatie voor de finale tegen de netten trapt. De laatste kansen zijn nog voor de bezoekers en in de laatste minuut komt de 4-1 nog op het bord door een afstandschot van Vermeir. Gelko Hasselt zet de 3-2 nederlaag van de heenwedstrijd in eigen huis om naar een 4-1 overwinning en plaatst zich voor het tweede jaar voor de finale van de Belgische beker. In deze finale verdedigd Gelko de titel tegen Relemko Koersel dat gisteren zich plaatste ten koste van St Gillis Waas. De finale wordt gespeeld op zaterdag 1 juni in Vilvoorde. Andy Surkijn