woensdag 8 mei 2013

328 Zvc Gelko Hasselt - Relemko Koersel

Voor de laatste speeldag van de competitie stond de wedstrijd tegen Relemko Koersel op de kalender. Zowel voor Koersel dat eerste eindigde en Gelko Hasselt dat tweede eindigde in de rangschikking werd het gewoon nog een prestigeduel met oog op de play-offs, waar beide ploegen elkaar nog kunnen treffen in de finale. De eerste grote kans van de wedstrijd kwam na 8 minuten voor de bezoekers. Aranha stuurde Betinho diep op links, doelman Steegmans verkleinde zijn hoek goed en werkte met het lichaam in corner. Twee minuten later was het wel raak voor Koersel. Aranha zette de één-twee op en mocht door het midden op doel afgaan. Aranha prikte de 0-1 op het bord. De voorsprong voor de bezoekers was echter van korte duur toen twee minuten later Laarissi op rechts Attaibi vond, attaibi legde terug af op Laarissi die in de verste hoek binnenschoot 1-1. Na bijna een kwartier spelen moest Saglam foutief ingrijpen op Nait Oukhedou die kon counteren. Saglam werd met geel naar de douches verwezen. De volgende kansen waren voor de thuisploeg met Attaibi en Ngarigota in de hoofdrol maar ze konden de voorsprong niet op het bord zetten. Tot in de 21ste minuut Attaibi langs rechts Laarissi wegstuurde, Laarissi schoot de 2-1 tegen de netten. Amper een minuut later was het weer raak voor de thuisploeg. Attaibi stuurde opnieuw Laarissi diep op de rechterflank, deze keer trapte Laarissi niet zelf, maar vond de inlopende Amazou aan de overkant die de 3-1 in de verste hoek trapte. Koersel ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Een vrijetrap van Aga werd door Steegmans in corner gewerkt, uit de corner kon Aranha uithalen, Steegmans kon met de vingertippen opnieuw in corner werken. Aan de overzijde scoorde Attaibi bijna de 4-1 maar zijn afstandschot strandde op het doelhout. Vijf minuten voor rust voerde de bezoekers de druk op. Aranha’s schot werd door Steegmans gestopt, Betinho wou de rebound vanuit een scherpe hoek nog binnentrappen, maar El Hajjioui was goed gevolgd en kon met een ultieme sliding het schot nog blokken. Even later trapte Errahmouni nog een schot net naast de kruising. De laatste twee minuten voor rust waren opnieuw voor Gelko Hasselt. El Hajjioui ging op snelheid voorbij zijn verdediger, zette de één-twee op met Amazou, El Hajjioui trapte de 4-1 aan de 2 de paal binnen. Attaibi zorgde met een schitterende goal achter het steunbeen ervoor dat Gelko kon gaan rusten met een 5-1 voorsprong. Bij de start van de tweede helft was het Koersel dat voor de aanval koos. Doelman Steegmans was in vorm en stopte de kansen van Aranha, Betinho, Dos Santos en opnieuw Aranha. Doch in de 38ste minuut moest Steegmans zich toch gewonnen geven. Het schot van Aranha ging op het lichaam van Steegmans, maar de bal rolde over zijn lichaam naar doel, Betinho was er als de kippen bij om de 5-2 binnen te tikken. In de 41ste minuut scoorde de bezoekers opnieuw. Idlaasri trapte vol op de muur, Aga trapte de rebound laag binnen 5-3. In de minuten erna kan onze verslaggever niet volgen met pennen doordat de counters aan beide kanten aan een sneltempo zich opvolgde. Na een kwartier in de tweede helft lobt Betinho de bal over Steegmans, Shkodra kan nog net voor de doellijn wegkoppen. Aan de overzijde had Doelman bonné alle moeite met de vrijetrap van Attaibi dat goed naar de hoek ging. Een minuut later scoort Koersel de aansluitingstreffer, Idlaasri ging met een schijnbeweging voorbij attaibi, Amazou liet het gat door het midden open waardoor Idlaasri kon uithalen en de 5-4 op het bord schoot. Twee minuten later kon Laarissi counteren op de linkerflank, zijn voorzet ging voorbij doelman Bonné richting tweede paal waar Amazou gevolgd was. Idlaasri was nog gevolgd en wou wegwerken maar legde de bal in eigen doel 6-4. Meteen erna kon Amazou na een mooie dribbel counteren, met 3 tegen 1 werd de counter ingezet, Amazou besloot de actie zelf en scoorde de 7-4. Met nog tien minuten te spelen ging Ngarigota in de fout met een sliding op Idlaasri. Penalty voor de bezoekers. Idlaasri zette de penalty om en miste niet 7-5. Vijf minuten voor affluiten legde Amazou de 8-5 eindscore vast via een 9-meter. De bezoekers probeerde in de laatste vijf minuten nog iets te veranderen door met vliegende keeper te gaan spelen, maar kwamen niet meer tot scoren. Een goede wedstrijd van het team dat de laatste wedstrijd van de competitie afsluit met een overwinning. Nu ons voorbereiden op de terugwedstrijd van volgende week voor de halve finale van de beker van Belgie tegen CKB Puurs en de week erna starten we met de play-offs. Andy Surkijn