zondag 30 december 2012

295 Zvc Gelko Hasselt - ST Gillis Waas een sfeerverslag

Als afsluiter van 2012 speelde Gelko Hasselt één van de twee inhaalwedstrijden thuis tegen nieuwkomer St Gillis Waas. De bezoekers zeker niet onderschatten was de boodschap, want deze stonden toch enige tijd aan de leiding in de rangschikking, maar konden dit in de laatste wedstrijden tegen de topploegen niet bevestigen. In de eerste helft bleven de toeschouwers op hun honger zitten. Buiten enkele kansen van de thuisploeg die via de bezoekende doelman tegen de paal buiten rolde en enkele afstandschoten van de bezoekers bleef de score op 0-0 staan. Net voor rust had Gelko Hasselt het geluk aan hun zijde toen de counter van Verhavert langs Steegmans tegen de paal strandde. De tweede helft zorgde wel voor de nodige doelpunten voor de thuisploeg. In de 39ste minuut kon El Hajjioui met een tipschot dat boven doelman Rousseau binnenging de score openen 1-0. Deze openingstreffer zorgde ervoor dat de bezoekers uit St Gillis Waas zich niet langer konden ingraven voor doel en op zoek moesten naar de gelijkmaker, wat meer ruimte gaf voor de thuisploeg. In de 49ste minuut viel de 2-0 toen Saglam de vrijstaande Yilmaz vond in de hoek van het veld. Yilmaz bracht de bal voor doel en Amazou kon zo aan de tweede paal de score verdubbelen. De bezoekers kozen voor de aanval, maar konden buiten enkele afstandschoten van El Merboh, Steegmans niet bedreigen. Vijf minuten voor tijd stuurde Saglam met een gekruiste assist Shkodra op doelman Rousseau af. Deze kon ingrijpen maar kon de bal niet vasthouden. Shkodra profiteerde en kon zo de 3-0 simpel binnenleggen. St Gillis Waas kwam met vliegende doelman spelen. In de 57ste minuut kon Saglam de bal onderscheppen en vanop de eigen helft de bal in het doel schieten en de eindstand vastleggen 4-0. Na een zeer matige eerste helft, tegen een sterk verdedigend St Gillis Waas, zorgde een sterke tweede helft voor de winst. Volgende week bij de start van het nieuwe jaar speelt Gelko Hasselt zijn laatste inhaalwedstrijd opnieuw thuis tegen Cormed Zg Leuven. Deze wedstrijd heeft als inzet de tweede plaats in de rangschikking voor Gelko Hasselt. Dus Supporters allen op post. Prettige feesten en beste wensen voor 2013 vanwege het Gelko team