zaterdag 25 augustus 2012

231 Pukkelpop anders bekeken.

Als nieuwsjager ben ik steeds op zoek naar nieuws . Een aantal mensen hebben mij dan ook gewezen op de problemen tijdens en na Pukkelpop. Hier onder vind u hun opmerkingen. Na een hete en drukke Pukkelpopweek is de stilte in de Kiewitstraat thv de medewerkers parking bijna terug gekeerd. Nog wat af en aan gerij van vrachtwagens en tractoren die de campingplaats vrij maken van wat zwerfvuil! PUKKELPOP GOES ECO!!!!!!?????? Talrijke blauwe pmd zakjes die men kreeg op de camping lagen nog netjes opgerold tussen het vuil!Communicatie: een veel gebruikt en belangrijk geworden woord in deze maatschappij, blijkbaar niet voor de inrichters en organisatoren van Pukkelpop. Ofwel zijn ze ons gewoon vergeten! Dankzij de krant en de media wisten we een maand van te voren toch al dat er een camping kwam in het NATUURGEBIED rond het domein Kiewit. Een weekje voor rimpelrock kregen we zoals heel Kiewit en een stukje Banneuxwijk het blauwe foldertje van rimpelrock en pukkelpop met de nodige doorgangsbewijzen om in de wagen te leggen! Maar dat er bij ons tegenover een parking en camping voor de medewerkers kwam, daar wisten we niets van. Van ’s avonds 20 u tot ’s morgens 8 uur een stroomgenerator die zorgde voor het nodige licht op de parking. Ganse nacht lawaai, ik heb nachten proberen te slapen met oordopjes! Een douche nemen ’s morgens was een karwei van een half uur geworden, geen druk meer op de waterleiding door het gebruik van tientallen douches op de camping, een telefoontje naar de waterleidingsmaatschappij waar men zei; sorry we kunnen jullie niet helpen de waterleiding in jullie straat is niet voorzien op zo een hoog verbruik. Nog een geluk dat onze badkamer onder is want boven aan de lavabo kwamen slechts enkele druppels uit de kraan!Dan hadden we nog het probleem om thuis te geraken met auto of fiets. Eenrichtingsverkeer! Kan ik wel begrijpen: van ’s morgens 8.00 tot ’s nachts een uur of 5 voortdurend bussen die over ons straatje denderen en jongeren naar de festivalweide brengen. Woensdag en donderdag ook eenrichtingsverkeer voor fietsers en plots de volgende dagen niet meer, bevel van de politie blijkbaar, maar zéér gevaarlijk. Richting Zonhoven ? Enkel via de Walenstraat en dan langs de festivalweide aanschuiven. Of via de Genkersteenweg en dan via Bokrijk. Met de fiets mochten we zelfs de Putvennestraat niet in zonder een polsbandje (van buurtbewoner).” Polsbandje mevrouw”? Waar kan ik dat krijgen ? Ik ben niet op de hoogte gebracht daarvan! “Ah, afhalen aan de infostand van Stad Hasselt” . Enkel open van 10.00u tot 13.00u. “Dan zal het voor morgen zijn” .“Mevrouw kan ik een polsbondje krijgen van buurtbewoner”? Na veel aandringen en op het stratenplan van Hasselt aanduiden waar ik woon ( mevrouw dacht dat daar geen huizen konden staan) kreeg ik dan toch een paar bandjes.Tip voor volgend jaar: bezorg de polsbandjes op voorhand in de nodige brievenbussen.
Enfin het was een bewogen week! Bomen kappen en bermen kaal maken om een bushalte maken : zouden ze een kapvergunning gehad hebben, ik vraag het me af! En dit was niet de enige plaats hoor!Om af te sluiten, we hebben zeker niets tegen pukkelpop! Het hoort bij Kiewit en brengt ook wel een gezellige drukte mee. Maar de buurtbewoners degelijk informeren en zorgen dat ze tenminste zo weinig last hebben moet toch kunnen. Oh ja, krijgen de buurtbewoners hier en daar zelfs geen inkom tickets gratis ter compensatie van de hinder? Misschien een idee om mee te nemen. Vrijwilligers krijgen dat gratis ticket om enkele uren bij te springen. Wij hebben een 5-tal dagen continu te maken met de drukte en overlast.
Straten in de Banneuxwijk Op een gegeven moment naast de toverfluit een grote cammionette met gasten die duidelijk van plan waren er te kamperen ... het is niet het eerste jaar trouwens maar het wordt wel steeds meer en meer en meer.Hoe dan ook, die gasten hadden tafeltjes, stoeltjes, matrassen, een BBQtje, ... mee. Geen probleem mee (liever niet dan wel maar goed) ware het niet dat op een gegeven moment één van die gasten ging plassen aan de speeltuin. Toen hebben we gebeld naar een nummer van pukkelpop en kregen we te horen dat ze de politie zouden sturen ... die is uiteindelijk gekomen maar die gasten zijn mogen blijven staan omdat ze daar niet 'gingen kamperen' ... niet in een tentje inderdaad maar wel in hun auto ... Uiteindelijk waren het beleefde, vriendelijke jongens en hebben ze geen vuil achtergelaten maar goed, waar eindigt het? Verder wordt hier her en der geparkeerd ... wij zelf moeten onze auto op straat parkeren en tjah, met PKP moet ik dus niet wegrijden of ik heb geen plaats meer als ik terugkom. Alle dagen stond het vol met PKPgangers en zaterdag stond die andere straat zelfs helemaal vol geparkeerd. In de volkstuinen zijn er trouwens duidelijke sporen te zien van 'bemesting' door mensen maar goed, daar zullen ze weinig aan kunnen doen want er staan al toiletten her en der. Het probleem is vooral dat het jaar na jaar maar groter en groter wordt en dat de overlast voor onze wijk ook steeds groter en groter wordt en als je er dan melding van maakt komen ze eens kijken maar wordt er niets gedaan. Er zijn voldoende plaatsen om te parkeren en te kamperen maar ze worden door vele niet gebruikt ... omdat ze te duur zijn misschien? En onze wijk ligt nog behoorlijk gemakkelijk als uitvalsbasis dus mensen geven er niet om om een beetje verder te gaan staan als het hun dan geen geld kost ... 't wordt gewoon teveel voor de wijk.

Geen opmerkingen: