maandag 7 november 2011

167 Kapwerken op het bouwperceel voor de nieuwe seniorenvoorzieningen op de campus Banneuxwijk



Vanaf vorige week is gestart met voorbereidende werken op het bouwperceel voor nieuwe seniorenvoorzieningen van het OCMW Hasselt in de Banneuxwijk. Het betreft voorbereidende kapwerken voor een archeologisch onderzoek van de ondergrond. Dit is een van de vereisten voor het verwerven van een bouwvergunning. Voor alle bouwaanvragen van publieke rechtspersonen (zoals gemeenten, OCMW’s, …) moet verplicht advies gevraagd worden bij de dienst Onroerend Erfgoed van de Vlaams overheid.



In het advies dat wij bekomen hebben wordt gesteld dat er kans bestaat op het vinden van archeologische resten van bewoning in het verleden. Als gevolg hiervan moet het bouwperceel toegankelijk gemaakt worden voor onderzoek. Er moeten sleuven gegraven worden, waarvoor het terrein struik- en boomvrij moet gemaakt worden. Een aantal populieren wordt om veiligheidsredenen gekapt, andere bomen ook op plaatsen waar later gebouwd zal worden.

Met de nodige werken aan de bestaande afsluiting namen we tijdens de herfstvakantie reeds de nodige maatregelen om de veiligheid van spelende kinderen op de terreinen van de school De Toverfluit te vrijwaren. Nu de afsluiting hersteld is en bomen en struiken gerooid zijn kunnen de graafwerken vanaf volgende week uitgevoerd worden. De sleuven die opengetrokken worden voor onderzoek van de bodem, zullen na controle meteen weer dichtgemaakt worden. Mogelijke vondsten worden afgestaan aan het Stadsmus(eum).

Na de bouwwerken, die zullen aanvangen in het najaar 2012, zal het terrein uiteraard opnieuw voorzien worden van de nodige groenbeplanting.



Geen opmerkingen: