zaterdag 30 juli 2011

153 Vlooienmarkt Banneuxwijk 13 augustus






Een van de vaste waarden op onze wijk komt er weer aan.De Vlooienmarkt en dit op 13 augustus vanaf 7u Vorig jaar waren er een dikke 700 standhouders .

De vlooienmarkt vind plaats om en rond de toverfluit. Hier kan je een drankje bekomen en een hapje eten. De routte van de H2 word omgeleid en de Banneuxstraat word afgesloten.

Niet enkel Vlamingen, maar ook Walen, Fransen, Duitsers en Engelsen komen voor deze gelegenheid speciaal naar Hasselt

Maar waaraan dankt deze vlooienmarkt zijn succes?
Het succes van deze vlooienmarkt vindt men in de combinatie van kleine dingen. Een eerste, toch wel belangrijk onderdeel is de gezellige sfeer die gecreĆ«erd wordt door de buurtbewoners zelf. Hun enthousiasme en medewerking zorgen ervoor dat de vlooienmarkt een aangenaam karakter krijgt waartoe velen zich aangetrokken voelen. Een tweede onderdeel is het algemene verloop van de vlooienmarkt. ’s Morgens vroeg om 7 uur kunnen de standhouders op hun vrij gekozen standplaats beginnen uitpakken. Vanaf 8 uur kunnen ze tegen betaalbare prijzen genieten van een kopje koffie en spek met eieren. Maar niet enkel voor de standhouders is deze vlooienmarkt aantrekkelijk, de bezoekers kunnen, op sommige plaatsen begeleidt door indiaanse muziek, genieten van een zomerse wandeling in de gezellige straten van de Banneuxwijk. Voor zij die even willen uitrusten zijn er terrasjes waar hotdogs en frisdrank aangeboden worden tegen economische prijzen.

Voor de foto’s van voorgaande jaren klik hier
Praktische info
Tel: 011/23 26 12
GSM: 0474/517229
www.freewebs.com/vlooienmarktbanneuxwijk

Geen opmerkingen: