zondag 21 februari 2010

79 Hasseltse Huisvestingsmaatschappij en de Banneuxwijk






De Hasseltse Huisvestingsmaatschappij investeert in de toekomst.

Zo werden een tijdje geleden een aantal huizen van de maatschappij gerenoveerd, waarbij men nu een gedeelte van de zolders aan het isoleren is. Deze zolders hebben soms nog veel verborgen schatten. Deze worden dan ook vakkundig leeggemaakt. Eens dat is gedaan wordt er 17cm dikke isolatielaag op de zoldervloer geplaatst. Daarna wordt de zoldertrap verwijderd en vakkundig dichtgemaakt. Laten we wel even duidelijk zijn het gaat over een gedeelte van de huizen waarvan het dak in het verleden niet gerenoveerd werden. De woningen, waarvan het dak recentelijk gerenoveerd werd, zijn reeds geĆÆsoleerd.

Maar dat is nog niet alles. Zo zijn er plannen om de appartementen aan de Kiewitstraat en Banneuxstraat te renoveren (eerst de buitenzijde, dan de binnenzijde ). Verder worden nog een aantal technische installaties vervangen en krijgen de huizen op de Eksterlaan - Leeuweriklaan nieuw buitenschrijnwerk voorzien van dubbele beglazing.

Wanneer deze werken aanvangen durven we nu nog niet te voorspellen. Dat dit een verbetering zal zijn voor onze wijk dat staat nu al vast.

Geen opmerkingen: