zondag 30 augustus 2009

54 Werken aan de Hazelaar Update

Een tijdje geleden schreven we hier dat de Firma Hoedemakers was begonnen met de Grond werken aan het de Hazelaar op de Banneuxwijk.

Nu zijn we ondertussen al iets verder met de werken en de Grond werken zijn af .De eerste steen legging is een feit (onder getekend had graag er bij geweest maar heeft het zelf moeten vernemen via de pers) klik hier voor het filmpje van TVL


De Vorm van het gebouw is nu reeds goed zichtbaar
.Maar ook de kleur van de Gevel stenen zijn na een weekje hard labeur zichtbaar.En zelfs een deel van de binnenmuren zijn al zichtbaar .



De gevel stenen worden geplaats en hier door krijgt men een beter zicht op het totaal beeld .De oude hazelaar blijft nog bestaan en is nog steeds toegankelijk voor feesten en vergaderingen .



Deze tekst vonden we in de Nieuwsbrief van de Stad Hasselt


OC De Hazelaar wordt vernieuwd

Met de uitbreiding van het Ontmoetingscentrum ‘De Hazelaar', krijgt het verenigingsleven in de Banneuxwijk een nieuw elan. Het centrum zal fungeren als het centraal ontmoetingspunt voor alle buurtbewoners.
De uitbreiding van het Ontmoetingscentrum zal ervoor zorgen dat iedereen, in de eerste plaats verenigingen maar ook individuen, een plek hebben om uitgebreid samen te komen, te vieren en hun activiteiten te plannen.

Architectuurwedstrijd
De uitbreiding is het resultaat van een ontwerpwedstrijd uitgeschreven door de stad Hasselt. PT Architecten uit Brussel (www.ptarchitecten.be) won de wedstrijd met hun ontwerp, waarbij een glanzend wit volume volledig los wordt geplaatst van het bestaande, bruine gebouw. In het nieuwe gedeelte komen een grote polyvalente zaal (280m²), twee vergaderzaaltjes (25m² en 13m²), een keuken voor warme maaltijden (33m²), bergruimte en een lift en sanitair voor mindervaliden. Verder komt er een bibliotheek.

Ontmoetingen
Het ontmoetingscentrum krijgt een nieuwe, duidelijk zichtbare toegang: een transparante ruimte. Vanuit deze ruimte is er een toegang tot zowel de nieuwe als de oude zalen. Elke verplaatsing binnen het wijkcentrum en zelfs verplaatsingen binnen de wijk gebeuren via deze circulatieruimte. De bedoeling van de architecten is dat mensen elkaar hier tegenkomen. Daarom wordt deze ruimte ‘De Ontmoetingsgenerator' genoemd. Het volume zal oplichten en zo als agenda fungeren: rood bij een culturele activiteit, blauw voor een sportevenement en groen bij een kinderevenement. Volgens de planning dienen de werken voltooid te zijn in september 2010.


Voor alle foto’s klik hier


Geen opmerkingen: